nedeľa 15. januára 2012

Tipy na Vianočné darčeky

Koťátko Sam
     Šťastie, že moja hosťovská rodina pozostávala len z dvoch členov, takže som sa nemusela priveľmi trápiť s výberom darčekov. Pri kupovaní som sa zamerala hlavne na ich záľuby. Myslím si, že tým som im ukázala ako dobre ich poznám a to sa cení. :) Paul odo mňa dostal CD jeho obľubenej skupiny Oingo Bongo. Viem, že rád počúva hudbu dole v pracovni tak som sa ho raz nenápadne pýtala, akého speváka alebo skupinu má najradšej. A sám od seba mi povedal aj názov albumu po ktorom túži. Takže nebolo problémom toto CD objednať buť z Amazonu alebo ho kúpiť v obchode. No za poštovné by som platila pomaly rovnakú sumu, čo sa mi zdalo pomerne nevýhodné. Šťastie, že mám Brandona, ktorý zavolal do Independent record, dal odložit jediné CD Dead Man´s Party ktoré mali a na druhý deň sme ho spoločne vyzdvihli. Pri tej príležitosti som sa dozvedela, že Brandon by si rád kúpil DVD Hangover 2 a pridal ho do svojej zbierky k prvej časti. Táto informácia, ako som neskôr zistila, bola značne užitočná. Poprosila som ho, aby vybral tiež jedno CD pre jeho otca, keďže jeho vkus by som si netrúfla hádať. Nechcela som totižto prisť na Štedrovečernú večeru s darčekom len pre Brandona. Jeho rodičov mám tiež veľmi rada. No a čo sa týka Paula, všimla som si, že má rád voňavé tyčinky tak som mu jedni kúpila. No minula som naňho zatiaľ asi len 8 dolárov, čo sa mi zdalo primálo. Tak som sa opýtala Sarah, aký je jeho najobľubenejší futbalový tím a vybrala som mu termoskový pohár San Diego Chargers. Tu v Amerike každý muž žije futbalom a on nie je výnimkov. Mali ste vidieť jeho detský úsmev na tvári, keď rozbalil moje darčeky. Tvrdil, že to CD nevedel nikde zohnať! Objal ma, poďakoval mi a ja som mala neuveriteľne dobrý pocit z toho, ako som dokázala niekoho tak potešiť.
      Kelly to už bol ťažší oriešok, no aj napriek tomu si myslím, že mojím darčekom bola rovnako rada. V Hobby Lobby som vybrala psí rámček na fotky s labkami a kostičkami okolo. Počas ich dovolenky som poprosila Allysu aby spravila zopár fotiek mňa so psami. No nebolo vôbec ľahké dostať všetky zvieratá do záberu. Takže nakoniec najlepšia fotka bolá tá s Nemom, ktorý ma ako jediný v skutočnosti poslúchal a pózoval spolu so mnou. Možno si myslite, že na fotorámčeku nie je nič výnimočné, že je to jeden z najbežnejších darčekov, no ja som mala svoje dôvody prečo som sa preň rozhodla. Po prvé, Kelly ma zarámované všetky exchnage študentky, po druhé miluje svoje zvieratká nadovšetko a po tretie bol v 50% zľave. :) Keďže Paulovi som kúpila tri darčeky bolo by nefér dať Kelly len jeden. Pôvodne som rozmýšľala nad vzormi na vyšívanie, keďze to je jedna z jej najväčších záľub, no nenašla som žiadny vzor, ktorý by sa mi páčil, tak som sa rozhodla pre knihy o varení. Každý víkend si listuje v jednej z kníh a zapisuje si ingrediencie, ktoré bude potebovať. Tak ma napadlo, že tento darček ju poteši a zúžitkuje z neho celá rodina. :D Vybrala som knihu s receptami za 30 minút a druhú o príprave "Wraps" , ktoré viem, že má rád rovnako Paul ako aj Kelly. A myslím, že som sa celkom trafila výberom kníh, keďže sme z jednej z nich mali 2 večere v priebehu jedného týždňa.
      Pre mňa osobne nakupovanie darčekov pre host rodinu nebolo vôbec náročné. Stačilo sa len máličko zamyslieť nad tým aké sú ich záľuby alebo čo by ich potešilo. Takže pokiaľ ste tiež exchange študent a trápi vás táto otázka, nezúfajte, len sa nenápane popýtajte alebo buďte všímavý a nápady sa len tak pohrnú. ;)
Fotka použitá do fotorámčeku